subota, 2. siječnja 2016.

Postoje one žene koje...

(Maleni odlomak iz nove kolumne)

'...Postoje žene koje se ne boje drugih žena. To su one žene koje druge žene smatraju za prijatelje a kad se desi prekid povjerenja to su one žene koje 'puste i prepuste' i baš tad imaju to što su naizgled 'izgubile'. Ali tad on više nije bitan. Tad je bitna povreda ženskih principa.
To su one žene koje znaju da sve što daju, dale su jer im više ništa značilo nije i da su poklonile samo svoje 'ostatke' ali onda kad osjete da je toj drugoj ženi sve postalo milo i drago kao nekada njoj, urade joj isto. I tad se vidi tko je jaka, a tko slaba žena. Jake žene mogu skričati i plakati, mogu biti mirne i smijati se, mogu dapače sve to, ali ono što uvijek znaju to je da one uvijek ali uvijek mogu onoj što je njima 'ukrala' mir 'ukrasti' njen kad god požele! Jer one svoj svijet ne grade na nekom drugom nego sebi i sve što imaju pustit će olako da bi sačuvale sebe. Ali isto tako olako uzet će toj drugoj baš to isto!
Zločesto, osvetoljubivo, proračunato, lukavo ili mudro? Reći ću samo-žena je to. A u jednoj te istoj uvijek čuči i svetica i vještica. ...Najljepše kod tih jakih žena je što svoj život žive neopterećene ali su u svakom trenu svjesne da jedino što zaista imaju su one same. Vole i ljube ali nikada tako da sebe izgube zbog toga. I najljepše su onda kad ih čovjek ispunjava ljubavlju jer njihov život je potpun kad se vrti oko iznadprosječnih stvari. To su one žene koje ne tračaju ali se njih trača. To su one koje i vole i zavide im u isto vrijeme svi oko njih. To su one koje znaju da mogu sve što požele. I valjda baš zato njihovi postupci bole više nego ičiji drugi.'

Nema komentara:

Objavi komentar