nedjelja, 7. veljače 2016.

Mali pomak za čovječanstvo, ali veliki za nas!




Da li je majčino odobravanje sinovog ljubavnog izbora uvjet za dobar brak između njega i njegove partnerice i koliko njezino neodobravanje utječe na učestalost zlostavljanja supruge od strane takvog supruga, tema je na kojoj radim sa timom svojih kolega liječnika-psihijatara-terapeuta-sestara (uključujući i profesionalce ostalih zanimanja bitnih za ovu temu).

To je 'samo jedan segment' moje knjige koju privodim kraju, ali prilično bitan za analizu brakova u našim krajevima, što ste i Vi sami u velikom broju pokazali željom, da se ta tema dodatno proširi. Hvala Vam svima divne moje dame i moji kavaliri!
Istraživanje koje planiramo, radi se na određenom uzorku (broju ljudi) i uključuje prikupljanje i obradu podataka koju su nam bitni pokazatelji onoga što proučavamo. Naravno o svemu ću Vas naknadno obavijestiti.
Bit istraživanja je sliku našeg društva i bračnih odnosa, potkrijepiti iskustvima svih nas jer samo to i daje pravi uvid u stvarnu situaciju.
Temom se nikoga ne optužuje. Tema ustvari uključuje sve nas.
A ja bih voljela da se dokaže ili pokaže, naš napredak (promjena) kao društva u segmentu bračnih (partnerskih) odnosa u odnosu na iste u prošlosti, te popravak (iskreno se nadam) položaja žena u našem društvu.
Hvala Vam svima na sudjelovanju, dobroj volji. Divni ste! Uskoro ću otvoriti stranicu posebno namijenjenu toj temi a kada se cijeli tim oformi i prikupi potrebna papirologija, sve novosti ću podijeliti s Vama.

...voli Vas Vaša Brigita!

Nema komentara:

Objavi komentar