četvrtak, 23. srpnja 2015.

Emancipacija i depilacija...ljubav na prvi pogled ili možda...drugi?

  (Iz moje skore knjige, ljubi Vas sve Vaša Brigita!)

   Pitate se o čemu ću sad pisati i vjerujem da neki od Vas točno znaju na što ciljam.
Daa...depilacija. Mislim, hoću reći, eeemaanciiipaciijaaa. Daa. (Da mi ovaj prvi naslov nije jako dobro 'legao' kad sam ga izmislila vjerojatno bih posegla za ovim drugim a to je 'Dlake su krive za sve!')
  Ovih dana, po ne znam više koji put, čujem 'poziv' ženama (dakako simbolični), da nebrijanjem pazuha (i nogu možebiti) pokažu i dokažu kako su emancipirane ilitiga, ravnopravne muškarcima.
I ne mogu da se otmem dojmu, pobogu, kakve veze moje depiliranje ima sa time?!
Zar su depilaciju izmislili muškarci koji su htjeli da im žene ljepše izgledaju? Ili žene koje su htjele biti privlačnije muškarcima, pa tome uprkos mi danas protestiramo?! I sve i da jeste tako bez obzira što je danas to nešto što je žena prigrlila kao nešto dobro za sebe, to isto mora odbaciti zato što je to izmislio suprotni spol ili su motivi bili 'pogrešni'?
I onda se pitam, zar je samo dlakava žena ravnopravna muškarcu i pustimo sad simboliku i simbolične geste, šta zapravo znači ta naša ravnopravnost jer da zaključim, puštanjem dlaka djevojke i žene protestiraju protiv toga da su sebi lijepe. Pardon, drugima?!
Žele biti dlakave da bi simbolično pokazale i dokazale da nisu ničiji seksualni objekti i lutkice?! Da...dlakavi pazusi i noge svake žene će to zasigurno, čak i simbolično, pokazati i dokazati. Sve se nekako vrti oko tih dlaka.
   
  Znači dame moje, mora se znati da je svaka uspješna majka, liječnica, odvjetnica, pjevačica, konobarica, predsjednica, zapravo ispod odijela jedna dlakava žena jer DLAKE SU KRIVE ZA SVE! Daa, šta se čudite...dobro ste čuli, dlake... U dlakama se kriju sva pitanja i odgovori. 
Da biste bile ravnopravne i jednakopravne sa muškim rodom, Vi žene morate biti usput i dlakave. (smijeh!)
Prvo i osnovno pravilo ženske borbe za ravnopravnost je progurati nedepilaciju pod must have!! 
A to znači da je svaka djevojka i odrasla žena koja se depilira dala svoju moć muškarcima. Znači, vratiti dlake i pustiti ih da slobodno rastu po vašem tijelu. Nije važno šta Vi kao žena mislite o tome, važno je ne činiti ništa što bi se moglo protumačiti kao 'to radim da se svidim nekom muškarcu'. 
  *Raditi nešto takvo znači slabost. Stop svim slabostima žena. I onda dolazimo na stavku dva a to je da je jaka, emancipirana žena hladna kučka koja ne posjeduje srce a ako ga i posjeduje ne smije pokazati da ono kuca. Znači, emocije u stranu! Emocije...kakane.
Jer da ne zaboravimo, emancipacija ne dozvoljava slabosti a slabost je sve ono što vas stavlja u kategoriju 'čovjek' a jake žene nisu ljudi, to su roboti.
Jaka emancipirana žena, osim što mora biti dlakava, bilo bi poželjno da ne koristi ni dezodorans protiv znojenja. Daa, dobro ste čule! (smijeh) jer jaka, emancipirana žena se s radošću vraća svojim precima. ALI NE BILO KOJIM. NEEE. VRAĆA SE SVOJIM PEĆINSKIM PRECIMA. Da da! Moja dlakava pra, pra... prabaka je vjerojatno sva prštala od emancipacije i ravnopravnosti sa muškarcima. Znači...pećinsko doba. Emancipirano znači...povratak prirodi jer sve novo, moderno, ustvari vas čini robom slabosti, muškaraca, žena...čega god već...
  *Emancipirana i jaka žena mora pod svaku cijenu i pokazati kako sve ama baš sve može sama.
Ona ima desetke dobrih vibratora (jer važno je dokazati da može bez muškarca!).
Ona ima prijateljice kojima plače (muškarcu partneru ne smije!).
Ona kad je boli popije na desetke tableta protiv bolova ne bi li sakrila pred kolegama i partnerom da je samo čovjek. Ona može i mora trpjeti, puzati i moći sve!
Emocije...šta je to?! Ona pije sve preparate koje može da bi pokazala da ih nema a ako ih i ima one su svakako u spektru 'muških'. I ne bilo kojih muških nego onih također iz pećinskog doba, onih koji javno smrde, podriguju i naravno...dlakavi su! Da se razumijemo, Vi muškarci ni pod razno ne smijete šišati niti depilirati pazuha i slično jer to nije dobro...to je ženskasto....kažem vam, dlake su krive za sve! (smijeh)
 *Da se vratimo na žene, emancipirana, jaka žena ide ka tome da rađa tamo negdje daleko u prirodi gdje civilizacija kročila nogom nije kao što su to činile njezine pra pra pra, čučećim 'korakom', u prvu riječicu se oprati i hop cup sutra na posao! S pivom u ruci. Ili viskijem. Kao pravo muško.
  Ustvari, kad bolje razmislim, PORUKA KOJA SE ŠALJE JE DA BIT RAVNOPRAVNOSTI NIJE POŠTIVANJE RAZLIKA MEĐU SPOLOVIMA. VEĆ BRISANJE SPOLNIH RAZLIKA I PRETVARANJE OBA SPOLA U JEDAN...MUŠKI, ŽENSKI...KOJI ONO VEĆ? Robot mutantski? GMO? 
Biti emancipirana znači biti jaka a jaka znači ne pokazivati ljudske slabosti. 
*Žene se bore za to da muškarcima pokažu i dokažu da sve ono što jeste u njihovoj prirodi žene kao žene ustvari nije pa menstruacija ne boli, porod ne boli, trudnoća ne mijenja...žene ustvari žele pokazati da mogu biti muškarci. Jer oni nemaju menstruaciju i trudnoću. Znači...bez obzira što je vi kao žene imate, ako želite biti ravnopravne morate biti muškarci. Znači...imaš ali ne pokazuj. 
   Mislim stvarno? Dokle to? I kakve to pobogu veze ima sa ičim? Tko je prvi započeo tu igru emancipacija jednako biti muško, protiv muškog?! Čemu? Zašto? Okej, želiš voziti bager, traktor i kamion....okej...pa vozi. Imaš pravo na to. Želiš jednako biti plaćena za šefovski posao koji ima tvoj kolega muškarac...okej imaš pravo na to i boriti se za to. Ali pobogu zar stvarno misliš da ćeš to postići ako nekome za inat želiš biti šta ono... da se vratimo na početak priče...dlakava?! Ok ako TI želiš biti dlakava. Ali ne promoviraj to pod must have uspješna i jaka žena. Ravnopravna.
Zar žena treba odbaciti sve ono zbog čega se ona sama osjeća (da osjeća!) bolje ili ljepše samo zato da bi dokazala da šta?! Šta time na silu dokazuje? Samo da je postala rob nečeg drugog. A upravo je to ono što ne želimo. Upravo je to ono protiv čega se žene i muškarci bore. Ropstvo na bilo kojoj razni i ugnjetavanje. To je emancipacija, zar ne? Zašto bi putem žena morala izgubiti svoju ženstvenost (šta god da ona smatra svojom ženstvenošću)? Ljudskost? 
  ZAR NE BI TREBALO DA JE BIT TO DA SVI IMAJU JEDNAKA PRAVA NA SVE U OVOM ŽIVOTU, OD PRIVATNOG DO POSLOVNOG? 
  ZAR BIT RAVNOPRAVNOSTI NIJE JEDNAKO PRAVO NA SLOBODU IZBORA I REALIZACIJU ISTIH? 
  Zar bit nije upravo POŠTIVANJE RAZLIKA NE SAMO MEĐU SPOLOVIMA VEĆ MNOGO ŠIRE, MEĐU LJUDIMA? 
Svi smo različiti po karakteru. Svi različito reagiramo na možda slične ako ne iste situacije čak i da pripadamo istom spolu.
Bit ravnopravnosti je poštivanje razlika. 
Bit ravnopravnosti je da svi imaju ista prava i slobodu izbora. I ono što podvlačim, NE SAMO SLOBODU NA PRAVO IZBORA VEĆ SLOBODU I PRAVO NA REALIZACIJU ISTIH!!
I kako su se tu sad uplele ženske dlakave noge i pazusi?! Zar žene moraju smrditi da bi bile ravnopravna muškarcima...koliko znam ni muškarci ne smrde, dapače! (smijeh). Nešto sasvim drugo je ženino pravo da smrdi. A iskreno se nadam da emancipacija spolova ne znači negiranje higijene uz dužno poštovanje svim našim pećinskim precima i tadašnjim uvjetima života.
  Sasvim je jasno da je u pozadini još uvijek strah. Strah žena koje su neravnopravnost i ugnjetavanje osjetile na svojoj koži od strane određenih bilo muškaraca bilo žena koji su iste podržavali ili stvarali. Sasvim je jasno da se radi o traumama. I sve je to razumljivo. Ali...bit je izaći iz toga a ne ostati u tome zarobljen ili pak život provesti u prkosu sebi na štetu. Bit svega je sloboda. Jednako pravo. Depilacija treba biti izbor ne žig. Žene kao ni muškarce ne treba žigosati.
I svaka čast na simboličnim gestama, ali zar nije vrijeme da ih nadiđemo? Zar nije vrijeme da se čine prava dobra dijela kao korak naprijed a koja mijenjaju svijest pojedinaca i samo društvo? Zar nije vrijeme da se bavimo višim i boljim djelima od same simbolike?
Dečki su prihvatili novo doba. Dapače, mnogi od njih ga stvaraju. Novo doba je došlo. Došla su sa njime i nova pravila. Neke nove djevojke i žene ih žive. Da, ima još onih koji nisu ali depilacija i nedepilacija u takvim sredinama ne bi smjela ostati jedini učinjen korak ka emancipaciji i promjeni. Pogotovo ne simbolična. Ona sama po sebi mora donijeti bit. Srž. Ona mora potaknuti ljude na promjenu. Ona mora podići svijest društva na viši nivo. Ona mora ženu osloboditi ropstva a ne je uvesti u novo. I muškarce. 
I znate šta, mislim da je vrijeme da više ne sudimo po dlakama. Iako su dlake krive za sve! (smijeh)
   ...Vaša Brigita

Nema komentara:

Objavi komentar