četvrtak, 2. listopada 2014.

Princ na bijelom konju ima 60?

(Nova kolumna, ljubi Vas Vaša Brigita)

  Nikad baš nisam pretjerano čitala bajke a još manje vjerovala u te priče ipak, dio mene voli vjerovati u savršene odnose, trenutke i savršeno dobro u ljudima. Neki mali romantik možda ipak čuči u meni.
  Svoje djetinjstvo sam provela više čitajući knjige i to sve što mi je došlo pod ruku (ne moram reći da sam lektiru za sljedeću školsku godinu pročitala još na početku raspusta), slikajući i pišući, nego igrajući se s lutkama. Imala sam ih dakako, ali sam više dizajnirala odjeću za njih nego ih 'hranila i kuhala im'. Nisam zamišljala svoje vjenčanje, vjenčanicu niti kako princ treba izgledati. Sve to mi je i danas skroz 'pekmezasto'... Ali u ljubav vjerujem. I razmišljam za ovu temu, kako bi to trebalo da izgleda taj dotični gospodin. Princ, naravno. 
Šta je to što mora imati u sebi da bi zadovoljio sve potrebe, želje i interese jedne djevojke. I sve mi više pada na pamet da bi morao biti neki GMO (genetsko modificirani organizam)  nego obični smrtnik. Ozbiljno.
I možda onda i nije stvar samo u tome kakav je, nego i kad dođe. I MOŽDA NE POSTOJI SAMO JEDAN, VEĆ VIŠE NJIH- SVAKI ZA ODREĐENU DOB I NAŠU FAZU ŽIVOTA. I sad je već postalo prekomplicirano, a znamo da ma koliko o ljubavi razglabali, ona se desi bez pitanja, najave i pravila, pa se snađi.
Današnje cure žive skroz ludim tempom života u odnosu na njihove pretke. Bake možda jesu od jutra do sutra bile na poljima ali ajde ti sad izađi na kraj sa fejsom, tviterom, instagramom, kolegama, prijateljima, rodbinom, letovima od desetak sati preko oceana i prilagodbom da ti je dan noć a noć dan...a onda u sve te silne odlaske, dolaske, sastanke i rastanke, budi i cool mama koja na sve zna odgovor, sve joj je ok i ima vremena za sve.... I onda princ...hm...ne želiš da to bude neki konj koji će doći kući s posla i pitati šta ima za jesti, niti će uz sve to raspravljati zašto ta torbica košta toliko koliko košta i da se njome može napraviti azil za životinje. Znaš ti to, jer kao moderna cura, naravno da imaš razvijenu svijest i o tome. Znači, primitivan ne može biti. 
S druge strane kažu, vršnjaci ste pa je lakše jer skupa prolazite neke stvari i sazrijevate...sve to stoji ali uz moje razmišljanje o smislu života, braka i vjernosti ne treba mi i njegovo. Znači, mora biti 'iživljen' i zreo da me razumije, a ne parira mi.
Pod tri, roditelji. Svaka čast starim vremenima i tradicijama ali za ime Gospodnje, tko još ima vremena misliti zašto mu je mama ostala u lošem braku ili zašto mu je otac agresivan...ok je da se čujemo, povremeno vidimo ali to je to. Suci i porota...ne hvala, ni ja njima ni oni meni. Ide- ide, ne ide- ne ide. 
I sad kad sve zbrojimo i oduzmemo, mislim da su muškarci poput Georgea Clooney-a idealni za ulogu princa. Ti lipo u četrdesetima, on u 60-ima. On već proživio sve i svašta, otplatio sve alimentacije(budimo realni), dokazao se i sebi i drugima, ne zuji i nije neispunjen...taman kao stvoren da ima svo vrijeme, mogućnosti i strpljenje za jednu modernu ženu. Da joj udovoljava, ispunjava želje i prohtjeve, trudi se da je zadovolji u krevetu, pazi na nju kao damu i tretira je kao svoje najvrjednije.
On napokon smiren i stabilan a ti bi eto možda mogla biti spremna biti majka uz karijeru koju gradiš.
On idealan za potporu i podršku a ti za zaigranu devojku pred kojom je život. Poslije ćemo razmišljati o tome šta ako, o starosti i smrti...to i ovako nitko ne zna...
  Znači, princ na bijelom konju dolazi u vašim tridesetima, četrdesetima..sa svojih 60 i nešto... a onda tamo negdi, u vašoj 50-oj bit ćete spremne za ulogu Demi Moore i nekog mlađahnog Asthon Kutchera. Baš sam romantična! :::
...Ljubi Vas Vaša Brigita!

1 komentar:

  1. Cijeli moj život nikad nisam vidio ništa što tako brzo radi poput čarolije Dr. Abazara. Nakon kontaktiranja Dr.Agbazara, počela sam vjerovati u izjavu da svaki novac ima dvije strane. Kad me ljubavnik ostavio, zakleo mi se da se više nikad neće vratiti k meni, ali hvala Bogu što sam kroz pomoć dr. Agabazu imala svog ljubavnika natrag u mene u roku od 48 sati, a ja ću također željeti da se drugi ljudi razbije srca da bi se obratili dr. Agbazara kroz ove detalje ispod koje su putem e-pošte: ( agbazara@gmail.com ) ili preko Whatsappa na +2348104102662 onda možete vidjeti čuda Dr.Agbazara

    OdgovoriIzbriši