nedjelja, 23. srpnja 2017.

Kako da mlad zna ono što ni stariji ne zna?

(Odlomak iz skore knjige, 2104. MLADI I LJUBAV)

Znate li da svaki čovjek prolazi kroz svoje životne krize? Znate li da svaki ama baš svaki čovjek ima potrebu za samo jednom stvari-LJUBAVI. Eh, ta ljubav. A šta je zapravo ljubav? Šta je ta sila koja čovjeka uvijek vuče na bolje? Gdje se skriva, kako je pronaći? Pitanja su koja muče mnoge. Nekada je lakše riješiti složenu jednadžbu nego naći odgovor na ovo pitanje. I kako to kad si mlad? Kad svi oko tebe imaju neka očekivanja a ti još sam sebe upoznaješ? Kako se nositi sa nečim u svojim mladim godinama kad na tom ispitu padaju i mnogo stariji od tebe? I je li onda čudno kad ti mlad, koji još rješavaš te iste jednadžbe u školi, zaplačeš, potrčiš, izgubiš zbog neke ljubavne veze a oni stariji stričeki te mrko gledaju, roditelji razočarani...svi od tebe očekuju da si velik.
A ti veliki, baš ti veliki uopće ne znaju s ljubavlju. Em se stalno nešto svađaju, em okreću glavu jedno od drugog, em ne spavaju u istom krevetu a u braku su. I kako ti onda možeš biti bolji i pametniji od njih?! Pa ne možeš. Ali jesi, jer to shvaćaš.
Oni kao da se ne sjećaju da su imali te iste muke i probleme kad su bili mladi i još gore, vidi kako se ponašaju kao odrasli. I kako da ti sad znaš i umiješ bolje od njih?

(...)

Ljubi Vas Vaša Brigita!

Nema komentara:

Objavi komentar